Meerderheid provincie lijkt te kiezen voor RTV Noord

Een meerderheid van Provinciale Staten in de provincie Groningen lijkt voor het verlengen van de uitzendlicentie van RTV Noord. Dat bleek woensdagmorgen tijdens een debat in de Statencommissie Welzijn en Cultuur.

Dit bericht RTV Noord op haar website.Het debat was nodig, omdat zich een tweede gegadigde heeft gemeld voor de licentie, namelijk IRTV. Veel partijen willen doorgaan met RTV Noord, maar er werden woensdag wel kritische vragen gesteld. Zo zou RTV Noord te weinig aandacht besteden aan jongeren. Een mogelijkheid is om IRTV en RTV Noord te laten samenwerken, maar volgens verantwoordelijk gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh kan dat niet van bovenaf worden opgelegd. Er volgt nog wel een gesprek tussen beide omroepen. De komende weken moet duidelijk worden of dat ergens toe leidt.

Op 24 april komt de uitzendlicentie aan de orde in de Statenvergadering en dan moeten partijen stemmen. Alleen de SP en GroenLinks twijfelen nog over hun keuze; de verwachting is dat een meerderheid kiest voor RTV Noord.

Provincie Drenthe kritisch over RTV Drenthe
Provinciale Staten Drenthe waren erg kritisch bij de toewijzing van een nieuwe concessie aan RTV Drenthe. De commissie hekelde het feit dat de provincie anders dan ex-gedeputeerde Tanja Klip had doen geloven de omroep niet kan verplichten te ondertitelen. Ook was er kritiek op de afkoopsom voor ontslag van presentator Peter Zwerus, ter grootte van 2,3 ton. De nieuwe gedeputeerde Henk van de Boer was weinig overtuigend in zijn antwoorden. Wat een hamerstuk had moeten zijn keert daarom terug in de Staten aldus het Dagblad van het Noorden.