Nieuwe start Virgin Radio UK vanuit rijdende trein

Vandaag wordt er nieuw leven geblazen in Virgin Radio in het Verenigd Koninkrijk. De lanceren van de zender zal plaatsvinden vanuit een rijdende trein.

Herlancering

De herlancering van de commerciële radiozender in het Verenigd Koninkrijk zal vandaag, woensdag 30 maart, plaatsvinden vanuit trein die zal rijden tussen Londen en Manchester. Aan boord van de trein zullen een aantal DJ’s van de radiozender aanwezig zijn. De trein heeft de naam Virgin Radio Star meegekregen en is uitgedost in een speciaal Virgin Radio uiterlijk. De uitzendingen zullen woensdag om 12.00 uur starten. De uitzendingen zijn te volgen via DAB (digitale radio via de ether) en Internet in het Verenigd Koninkrijk.

Gestart op middengolf

Virgin Radio is geen nieuwe naam in het Verenigd Koninkrijk. Virgin Radio startte oorspronkelijk in 1993 – toen nog via de middengolf op 1215 kHz (‘Virgin 1215’) als nieuwe commercieel alternatief voor BBC Radio 1, gevolgd door de eerste FM-frequentie in 1995 in Londen. Nadat het consortium van onder andere merkeigenaar Richard Branson de zender verkocht in 1997, kende de commerciële radiozender verschillende eigenaren waarna Times Group de zender in 2008 kocht en eind september van dat jaar omdoopte in Absolute Radio.

Thans is Absolute Radio in handen van Bauer Media. Virgin Radio-zenders zijn sindsdien via verschillende radiobedrijven beschikbaar in de wereld. In Europa zijn deze thans actief in Frankrijk (via Lagardere) en Italie (via Finelco group).

UTV Media

Wireless Group  zal het nieuwe Virgin Radio UK gaan runnen. Dit is het Noord-Ierse bedrijf dat eind februari de ITV-zender UTV verkocht aan ITV.. Het bedrijf concentreert zich daarmee voortaan op haar radio-activiteiten in zowel Noord-Ierland als de nationale zender TalkSport.  Wireless Group heette tot eind februari UTV Media. Wireless Group heeft met Virgin Radio International (dat nog steeds in handen is van Richard Brandson) een overeenkomst gesloten voor de herlancering van de radiozender in het Verenigd Konink

DAB

De zender zal vooral georiënteerd zijn op rockmuziek en gepresenteerde uitzendingen bevatten. De radiozender zal via DAB uitzenden en in circa 75 % van de Britse huishoudens te ontvangen zijn, alsmede op internet via http://www.virginradio.co.uk/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.