Nieuwe start voor Virgin Radio in Verenigd Koninkrijk

De commerciële radiozender Virgin Radio start in het Verenigd Koninkrijk opnieuw. Per woensdag 30 maart zal de zender onder de vlag van UTV Media herstarten.

Gestart op middengolf

Virgin Radio startte oorspronkelijk in 1993 – toen nog via de middengolf op 1215 kHz (‘Virgin 1215’) als nieuwe commercieel alternatief voor BBC Radio 1, gevolgd door de eerste FM-frequentie in 1995 in Londen. Nadat het consortium van onder andere merkeigenaar Richard Branson de zender verkocht in 1997, kende Virgin Radio verschillende eigenaren waarna Times Group de zender in 2008 kocht en eind september van dat jaar omdoopte in Absolute Radio.

Thans is Absolute Radio in handen van Bauer Media. Virgin Radio-zenders zijn sindsdien via verschillende radiobedrijven beschikbaar in de wereld. In Europa zijn deze thans actief in Frankrijk (via Lagardere) en Italie (via Finelco group).

UTV Media

UTV Media zal het nieuwe Virgin Radio UK gaan runnen. UTV Media is het Noord-Ierse bedrijf dat de ITV-zender UTV uitzendt en ook actief is met radiostations mede dankzij The Wireless Group waaronder TalkSport. Overigens zal UTV Media de UTV-tv zender verkopen aan ITV en zich op radio concentreren. UTV Media heeft met Virgin Radio International (dat nog steeds in handen is van Richard Brandson) een overeenkomst gesloten voor de herlancering van de radiozender in het Verenigd Koninkrijk.

DAB

De zender zal vooral georiënteerd zijn op rockmuziek en gepresenteerde uitzendingen bevatten. De radiozender zal via DAB uitzenden en in circa 75 % van de Britse huishoudens te ontvangen zijn, alsmede op internet via http://www.virginradio.co.uk/

Video:

Promo:

Film “oude” Virgin Radio:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.