Nominaties voor prijs ‘De Lokale Omroep van het Jaar’ bekend gemaakt

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2017. Tien omroepen zijn genomineerd. Alle 80 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2017 deden automatisch mee in de strijd om de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2017”.

Voorselectie

Na een voorselectie zijn 9 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het  journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

Genomineerden

De volgende omroepen zijn genomineerd: Alphen aan den Rijn: Studio Alphen, Bergen op Zoom: Zuidwest TV & Zuidwest FM, Eindhoven: Studio040, Enschede: TV Enschede FM, Maastricht: RTV Maastricht, Westland eo: WOS Media, Doetinchem eo: REGIO8, Rotterdam: OPEN Rotterdam, Venlo: Omroep Venlo. Deze omroepen horen samen met OOG uit Groningen, De Lokale Omroep van het Jaar 2016, tot de beste 10 lokale omroepen van Nederland. Deze 10 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Presentatie

De genomineerde omroepen moeten in een filmpje van max. 3 minuten zichzelf presenteren aan de jury. In deze film laten ze zien waar de omroep voor staat. Op vrijdag 30 juni worden vertegenwoordigers van de omroepen bevraagd door de jury over het filmpje en de reeds ingestuurde vragenlijst.

Open Studio Dagen

Op zaterdag 9 september wordt De Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt op het Media Park in Hilversum, tijdens de Open Studio Dagen. Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2017 uitgereikt.De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt in week 25.