NPO Radio 2 Top 2000 van start met spectaculaire opening

Vanmorgen rond 8.00 uur is de NPO Radio 2 Top 2000 van start gegaan met een spectaculaire opening.De lijst der lijsten is nog het hele jaar te horen op NPO Radio 2 en te zien op NPO 1 Extra.

Aftrap

DJ Bart Arens heeft vanmorgen op spectaculaire wijze de aftrap gegeven voor de Top 2000 op NPO Radio 2. De dj presenteerde in Beeld en Geluid een mash up van nummers uit de lijst. Arens werd begeleid door dansers, blazers, een gospelkoor en een drumband. Kort na 08.00 uur is vanuit het Top 2000 Café in Hilversum de uitzending van de ‘lijst der lijsten’ gestart met nummer 2000: Teardrops van Womack & Womack. Een video van de opening is te vinden onder dit artikel.

“Bijzondere week”

Jan-Willem van Engelen, zendermanager van NPO Radio 2: “De meest bijzondere week van het jaar is begonnen. Nederland kan aan de hand van de Top 2000 nummer voor nummer aftellen naar het einde van 2018. Samen genieten van de uitzendingen op NPO Radio 2, online, op televisie en in het Top 2000 Café. Muziek en gevoel komen weer een week lang bij elkaar.

Queen

Op oudejaarsavond is tegen middernacht de nummer 1 van de Top 2000 te horen: Queens Bohemian Rhapsody. De volledige lijst is te vinden op de website van de radiozender.

Radio

Het evenement is natuurlijk te volgen via NPO Radio 2. De radiozender is te beluisteren in heel Nederland via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Televisie

Via televisie is het evenement te volgen via NPO 1 Extra. Dit kanaal is (tijdelijk) via vrijwel alle aanbieders te zien in het digitale basispakket. Bij Ziggo zendt dit kanaal uit op kanaal 128 en bij KPN/Telfort/XS4ALL op kanaal 76. Daarnaast is de televisiezender ook Zender van de Maand bij KPN te zien op kanaal 28. Natuurlijk is het evenement ook te volgen via de website van NPO Radio 2. De uitzendingen zijn in de nachtelijke uren ook te volgen op NPO 3.

Video: