“Ook voetbal uit Nederlandse Eredivisie op Ziggo Sport”

Kabelmaatschappij Ziggo praat ook met betaalzender FOX Sports over invulling van de nieuwe sportzender Ziggo Sport. Dit bericht journalist Marcel Frost vandaag in De Telegraaf. Eind augustus kwamen er al berichten in de media dat Ziggo samen met Sport1 een gratis sportzender voor haar klanten gaat oprichten onder de naam Ziggo Sport.

Eredivisie

Volgens De Telegraaf worden er mogelijk voetbalwedstrijden uit de Nederlandse eredivisie live worden uitgezonden via de nieuwe sportzender aldus bronnen uit de omroepwereld tegenover het dagblad. De beoogde samenwerking met FOX is volgens De Telegraaf opmerkelijk. Abonneezender Sport1 en Ziggo zijn allebei onderdeel van Liberty Global (van kabelmiljardair John Malone), maar FOX Sports is van concurrent Rupert Murdoch.

Sportpakket

FOX Sports heeft behalve de eredivisie onder meer de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League, de ATP-tennistoernooien en Wimbledon. In het rechtenpakket van Sport1 zitten onder meer uitzendrechten voor golf, Formule 1, de Spaanse voetbalcompetitie en de Champions League. Daarnaast zouden er plannen zijn voor het uitzenden van een voetbalpraatprogramma op de nieuwe televisiezender onder leiding van Jack van Gelder. Bij dit programma zal ook televisiemaker Frank Evenblij bijdrages gaan leveren.

Stilte

Ziggo en Sport1 als willen nog steeds niets niet buiten brengen over de nieuwe televisiezender. FOX Sports wil ook geen commentaar geven. Met de nieuwe zender wil Ziggo volgens kenners uit de mediawereld nog harder de strijd aangaan met concurrent KPN. “Experts verwachten dat Ziggo Sport in deze constructie op termijn kan uitgroeien tot een serieuze speler in het gevecht om grote sportcontracten.”.

Eén reactie

  1. hallo Ziggo,

    ik heb een vraag ik vind het niet echt helemaal duidelijk dan maar even een berichtje.
    zit er bij ziggosport1 ook de wedstrijden van eredivisie live te zien.

    Gr Arno Geurts

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.