Rick van Velthuysen terug op de radio bij Traffic Radio

DJ Rick van Velthuysen is vanaf 1 juni weer te horen op de Nederlandse radio. Hij gaat
aan de slag bij Traffic Radio.De DJ is vanaf 1 juni in de ochtendspits te beluisteren op verkeerszender met het programma ‘Traffic Radio LIVE’. Dit programma is elke werkdag te horen tussen 7-9 uur.

“Toekomst”

“De afgelopen maanden heb ik in alle rust mijn eigen toekomst geschetst, daarbij bleef de radio voor mij lonken. Good old FM is voor mij daarbij zeker niet uitgesloten, maar online is uiteindelijk toch dé toekomst en het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten, integendeel. Aan het begin van deze eeuw maakte ik op Radio 538 mijn radioprogramma WeekendRick en MiddenInDeNachtRick en daarbij benutte ik toen al alle geboden online-mogelijkheden.

De voorbije jaren heeft online bij mij helaas nogal stilgelegen, maar Traffic Radio bood mij weer een serieuze en professionele kans, waarbij mij alle vrijheden geboden werden en zij het niveau “liefdewerk oud papier” nu eens overduidelijk willen ontstijgen en dat geeft mij voldoende vertrouwen om iedere ochtend weer met veel plezier mijn wekker te gaan zetten”, aldus Rick van Velthuysen.

“Grote stap”

Lars Schotanus directeur van YPCA, De Radiofabriek dat eigenaar is van de radiozender: “Het is voor ons in alle opzichten een grote stap dat wij dit radio-icoon aan ons hebben kunnen binden. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op! Ik ga ervan uit dat wij met deze radio comeback heel veel trouwe ‘Rick fans’ ook weer blij gaan maken met zijn aanstekelijke enthousiasme. Voor ons als verkeersstation is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat Rick alle snelwegen en kilometerpalen in heel Nederland zo’n beetje uit z’n hoofd kent”.

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen startte zijn radiocarrière als dj bij Radio Bollenstreek. Rick wilde meer zendtijd en ging vervolgens van de ene piraat naar de andere. In 1985 maakt hij de overstap naar de KRO, waar hij onder meer een spelletjesprogramma ging presenteren. Een jaar later maakt hij furore bij de AVRO met de het programma Top Pop Radio. Vervolgens werd Rick in 1992 gevraagd als DJ bij Radio 538 en presenteerde daar vanaf de start van het station het succesvolle programma WeekendRick en later MiddenInDeNachtRick. In 2008 maakt Rick vervolgens de overstap naar Radio Veronica, waar hij tot december 2016 verschillende programma’s presenteerde.
In november 2014 won hij de Gouden RadioRing met zijn programma Rick in de Morgen.

Traffic Radio is te beluisteren via Internet.