Presentator Rik van de Westelaken naar AVROTROS

Presentator Rik van de Westelaken keert terug naar de publieke omroep. Van de Westelaken gaat aan de slag voor de AVROTROS na een avontuur bij NET5 en SBS6.

Wie is de Mol?

Rik van de Westelaken wordt de nieuwe presentator van onder andere het programma Wie is de Mol? en het dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag. Vorige week werd bekend dat Art Rooijakers de omroep gaat verlaten voor een nieuwe werkgever: RTL Nederland.

“Puzzelstuk dat op zijn plaats valt”

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS: ”De komst van Rik voelt als een puzzelstuk dat op zijn plaats valt. Met zijn journalistieke achtergrond is hij een waardevolle aanvulling op het EenVandaag-presentatieteam en met Rik als presentator van Wie is de Mol? vertrouwen wij erop het succes van het programma voort te zetten. Daarnaast is Rik een multi-inzetbaar talent die wij alle ruimte geven om zich nog verder te ontwikkelen als presentator en daarmee ook als een vaste waarde voor AVROTROS.

“Ontzettend veel zin”

Rik van de Westelaken: “Ik heb ontzettend veel zin om voor AVROTROS te gaan werken. Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En ‘Wie is de Mol?’ presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt.

Video: