RTBF vormt internetzender om tot televisiezender: PureVision

De Franstalig Belgische publieke omroep RTBF zal morgen haar webtv-zender PureVision omvormen tot een televisiekanaal. PureVision startte in september 2013 met uitzenden en zal  te zien zijn via de kabel (VOO, Numericable en Telenet) alsmede via de IPTV-aanbieder Proximus (voorheen Belgacom). De zender is overigens via internet buiten België om auteursrechtelijke redenen niet te zien door geoblocking.

Vijfde televisiekanaal RTBF

PureVision is in feite het vijfde RTBF-kanaal naast RTBF La Une, RTBF La Deux, RTBF La Trois en ARTE Belgique (een Belgisch-Franstalige versie van het Frans/Duitse cultuurkanaal ARTE met enkele RTBF-programma’s). PureVision biedt 21 uur per dag een televisieversie van de radioprogrammering van RTBF Pure FM waarbij de studio te zien is en van de muziek de clips. Het vernieuwde PureVision zal van ’s morgens van 6.00 tot 9.00 uur geen RTBF Pure FM uitzenden, maar het signaal van de radiozender RTBF La Premiere waarop Matin Premiere te horen is. Tot nu toe was dit programma bij RTBF La Une te zien.

RTBF La Une

RTBF La Une zal vanaf maandag van 04:30 tot circa 11.00 uur een televisie-versie van de programmering van de radiozender RTBF VivaCite uitzenden met o.a. C’est vous qui le dites en Le 8/9. Op RTBF La Deux en RTBF La Trois zijn respectievelijk herhalingen en fitnessprogrammering respectievelijk kinderprogramma’s te zien in de ochtend. Voorheen waren de Vivacite programma’s bij RTBF La Deux te zien.

RTBF Pure FM

RTBF Pure FM zendt met de ondertitel ‘good music makes good people’ sinds april 2004 uit en is gericht op jongeren met pop, rock, hip-hop, rnb en dancemuziek en met name op nieuwe muziektendensen, nieuw talent en muziekfestivals. RTBF Pure FM is op Internet ook actief met de webzender Pure 2. Alle radiozenders van de RTBF zijn in Nederland eenvoudig te ontvangen via Internet. Alle livestreams van de RTBF radiozenders vind je hier.

Concurrentie

De RTBF lijkt met de stap om 24 uur radioprogramma’s uit te zenden in te haken op de concurrentie met de Belgisch Franstalige RTL-zenders. Radio Contact Vision zendt sinds maart 2009 ook 24 uur per dag als tv-versie van de radiozender Radio Contact uit via de kabel (VOO, Numericable en Telenet) en IPTV (Proximus)  en ’s nachts ook op respectievelijk Club RTL en Plug RTL. Daarnaast zendt de radiozender Bel RTL  dagelijks met haar ochtendprogramma Bel RTL Matin van 05 tot 08:45 uur uit op de tv-zender RTL-TVI. In Vlaanderen heeft Medialaan deze trend ook gevolgd door het starten van Q Music TV in februari 2012 (te ontvangen via Telenet en internet).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.