RTL in Duitsland blijft Formule 1 live uitzenden

De Duitse commerciële televisiezender RTL blijft ook de komende drie jaar de Formule 1 live uitzenden. Dat is ook goed nieuws voor Formule 1-liefhebbers in Nederland.

Ziggo Sport

In Nederland zijn de wedstrijden van de Formule 1 ook het komende seizoen te zien bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport is de sportzender die zonder meerkosten is te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo. Via betaalzender Ziggo Sport Totaal, beschikbaar bij vrijwel alle aanbieders van digitale televisie, zijn de wedstrijden tegen betaling te zien.

RTL

Daarnaast wordt via diverse Nederlandse aanbieders van digitale televisie de Duitse commerciële televisiezender RTL doorgegeven. Via deze zender waren de afgelopen jaren ook de wedstrijden uit de Formule 1 te zien. Bij deze uitzendingen wordt de race wel een aantal maal onderbroken door reclame.

Rechten

Het zag er even naar uit dat de commerciële televisiezender voor Duitsland, die een uitzendlicentie in Luxemburg heeft, de rechten voor de Formule 1-wedstrijden zou verliezen.

Drie seizoenen

Dinsdag is echter bekend geworden dat de televisiezender ook de komende drie seizoen de wedstrijden van de hoogste raceklasse ter wereld gaat uitzenden. Het is nog niet duidelijk welke televisiezender de Formule 1 “achter de de decoder” gaat uitzenden in Duitsland. Deze rechten waren tot op heden in handen van de sportzender Sky maar dit contract is afgelopen.

Nico Rosberg

De enige verandering die RTL gaat doorvoeren is dat de analyses voor en na de race niet meer door Niki Lauda worden gedaan maar door voormalig wereldkampioen Nico Rosberg.

Aanbieders

RTL Television is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, Ziggo kanaal 58 en bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Sociale media: