videoland

RTL komt met exclusieve versie van ‘Love Island’ op Videoland

Dit najaar komt RTL met een exclusieve versie van het programma ‘Love Island’ op haar on-demand-dienst Videoland.

Love Island

Love Island is een programma waarin een aantal jonge singles worden gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland. De singles hopen de ware liefde te vinden tijdens hun “summer of love”, waarbij ze dag en nacht onder toezicht staan van camera’s.

Om zo lang mogelijk op het eiland te mogen blijven, moeten de singles koppels vormen. De kijker thuis heeft het (liefdes)lot van de kandidaten volledig in handen. Wie faalt of niet populair genoeg is, riskeert het programma te moeten verlaten.

RTL 5 en Videoland

Momenteel wordt er een serie van Love Island uitgezonden op zowel RTL 5 als Videoland. De kijkcijfers op RTL 5 vallen tegen maar volgens RTL kan de doelgroep de serie premie vinden op Videoland.

“Jongeren weten programma online te vinden”

Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL: “De relatief jonge doelgroep van ‘Love Island’ zit niet elke dag stipt om 20.30 uur voor de tv, maar is vooral online te vinden. Dat is de reden dat we het huidige seizoen zowel bij Videoland als RTL 5 aanbieden. Bij Videoland bereiken we onze fans op het moment dat zij dat willen en dat zien we terug in de goede cijfers van dit seizoen. Gezien dit succes is het een logische keuze om dit najaar een exclusieve Videoland-versie van ‘Love Island’ aan te bieden.”

43% abonnees

Na vijf weken is 43% van alle Videoland-abonnees begonnen aan ‘Love Island’. Daarmee is de titel vergelijkbaar met een toptitel als ‘Famke Louise, de documentaire’. Dagelijks starten er nog steeds mensen aan de reeks. De ‘Love Island’-app is inmiddels meer dan 230.000 keer gedownload en via Instagram bereikt de ultieme datingshow wekelijks meer dan 10 miljoen mensen, waardoor het een van de snelst groeiende merken van RTL is.