Stationmanager lokale omroep Den Haag FM vertrekt na incident

Gerard van den IJssel, stationmanager van de lokale omroep Den Haag FM, vertrekt bij deze omroep per 1 maart. Van den IJssel stond al enige tijd op non-actief aldus het Algemeen Dagblad op haar website.

Aanrijding

Eind november vorig jaar veroorzaakte Van den IJssel na een borrel van de lokale omroep een aanrijding in het centrum van Den Haag en misdroeg hij zich tegenover zijn medewerkers meldt de krant. Website Geenstijl berichtte eind november vorig jaar al over de aanrijding die de stationmanager in dronken toestand had veroorzaakt.

Misdragingen

Diverse medewerkers van de omroep klagen over het feit de misdragingen van de stationmanager tegenover de medewerkers van de lokale omroep “onder het kleed worden geveegd” door de directie. “De directie wil niet dat hierover wordt gesproken. ‘Ons is vorige week tijdens een bijeenkomst verteld dat Van den IJssel niet terugkeert. De hele MeToo-kwestie is verzwegen, zelf toen iemand doorvroeg naar de echte reden van het vertrek. Alsof er niets is gebeurd. Het schendt ons vertrouwen dat hier niet eerlijk over kan worden gesproken.’, vertelt een van de redactieleden tegenover de krant.

Omroep West

Den Haag FM en Omroep West vallen onder dezelfde directie. Eind november wilde de directie van beide mediabedrijven niks kwijt over het voorval. Inmiddels wordt het vertrek van Gerard van den IJssel door de directie bevestigd. “Na onderling overleg zijn we overeengekomen dat Van den IJssel uit dienst gaat bij Den Haag FM”, aldus directeur Gerard Milo.

“Borreltje teveel”

Van den IJssel zelf laat weten tegenover de krant dat hij inderdaad ‘een borreltje te veel op had’ eind november. Maar zijn gedrag ten opzichte van zijn vrouwelijke collega’s heeft hij niet met de directie besproken. ,,Dit is nieuw voor mij”, aldus Van den IJssel.

Gerard van den IJssel blijft zich richten op het organiseren van festivals, waaronder het Bevrijdingsfestival op het Malieveld.

Sociale media: