Streamingdienst Janlul.com gestopt

De populaire streamingdienst Janlul.com waarop gratis kon worden gekeken naar voetbalwedstrijden uit de Eredivisie en racewedstrijden uit de Formule 1 is gestopt. Dit bericht de website Androidplanet.nl vandaag. De wedstrijden waren zowel te zien via de website janlul.com als via een app op de smartphone of tablet.

De website is begin deze maand uit de lucht gehaald en ook de apps zijn verdwenen uit de app-store. De streamingdienst bood gratis (maar illegaal) live beelden van sportwedstrijden uit. Hiervoor werd vaak het signaal van FOX Sports of Sport 1 gebruikt. FOX Sports en Sport1 zijn betaalzenders waardoor ongeveer 15-20 euro per maand voor moeten worden betaald. De website genoot vooral in het weekeinde een grote populariteit.

Een Facebook-bericht maakt echter duidelijk dat de dienst niet meer bestaat en de site offline is gehaald. Het stoppen van Janlul.com zal er volgens Androidplanet mee te maken hebben met het niet bezitten van de rechten om deze streams publiekelijk op internet uit te zenden.

Volgens het inmiddels verdwenen Facebook-bericht op het profiel van Janlul.com “is er druk uitgeoefend door verschillende partijen” waardoor de website uiteindelijk is gestopt. Op Twitter wordt weer verwezen naar Fox Sports als alternatief voor de dienst, waar een abonnement afgenomen kan worden om de wedstrijden te bekijken.