Streekomroep OKE FM huurt DAB+-capaciteit in Noord-Brabant

Vanaf vrijdag 4 oktober is streekomroep OKE FM in Noord-Brabant in de digitale ether (DAB+) te horen. De streekomroep huurt zendtijd bij de commerciële zenderexploitant MTVNL. De lokale omroep voor de gemeente Altena is vanaf vrijdag in Noord-Brabant te horen via kanaal 9C.

MTVNL

De lokale omroep maakt hiermee dus geen gebruik van de capaciteit die is gereserveerd voor lokale omroepen in de digitale ether. Deze capaciteit is momenteel nog niet beschikbaar voor lokale omroepen om op uit te zenden. De uitzendingen van OKE FM zullen vrijdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur via DAB+ starten, in eerste instantie via een testomgeving. Later in de maand oktober zal het DAB+ platform door OKE FM feestelijk in gebruik worden genomen.

Vraag

Als omroep zien wij de steeds groter wordende vraag naar digitale radio. Als vooruitstrevende publieke streekomroep hebben we daarom ook besloten om hier volledig op in te gaan zetten en niet te wachten tot er ook landelijke opties zijn voor de digitale opvolger van FM.”, zo verteld bestuursvoorzitter Willem Bakker van OKE FM.

Grote investering

OKE FM doet met de uitbreiding naar DAB+ een bijzonder grote investering, aangezien men nu gebruik maakt van het commerciële DAB+ netwerk van MTVNL. De investering voor deze stap naar digitale radio is volledig bijeengebracht door de grote steun van ondernemers uit de regio. Ook deze ondernemers zien OKE FM als unieke streekomroep. “Anno 2019 kan een omroep niet meer zonder DAB+. Dit hoort bij een omroep die in de streek overal en altijd te bereiken is.”, zo stelt Willem Bakker.

Lokale omroep

OKE FM is momenteel nog de lokale omroep van de gemeente Altena. De gemeenteraad heeft eerder dit jaar besloten om dat RTV Altena (Werkendam/Woudrichem) de nieuwe lokale omroep zou  worden voor de nieuwe gemeente Altena. Het Commissariaat voor de Media heeft inmiddels aangegeven dat er fouten zijn gemaakt in de selectieprocedure.