“Twee bieders voor NDC Mediagroep”

Twee consortia hebben elk een bod uitgebracht op de NDC mediagroep. Dit bericht de Leeuwarder Courant. De biedingen komen volgens bronnen bij de Leeuwarder Courant van de BDU uit Barneveld en de groep Fryslân Boppe/Je Maintiendrai.  De NDC Mediagroep bestaat onder andere uit de dagbladen Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en de radiozenders Arrow Classic Rock Noord, RadioNL en Waterstad FM. De biedingen zijn vorige week binnengekomen bij de holding NDC/VBK, zegt bestuursvoorzitter Theo van der Raadt. 

BDU Barneveld
Volgens bronnen rondom de kranten bestaat het ene consortium uit mediabedrijf Koninklijke BDU in Barneveld, beheersmaatschappij Heidehuis BV in Bussum, investeringsmaatschappij Investion in Groningen en de persoonlijke bv’s van twee topfunctionarissen van de NDC mediagroep: algemeen directeur Gert Jan Oelderik en commercieel directeur Hans Voorn.

Fryslan Boppe en Je Maintiendrai
Het tweede bod komt van de stichting Fryslân Boppe in Oranjewoud en de huidige grootaandeelhouder van de NDC mediagroep, Je Maintiendrai in Leeuwarden. De doelstelling van Fryslân Boppe, voortgekomen uit de Friesland Bank, is versterking van de noordelijke economie en cultuur. NDC/VBK heeft bij ING een schuld van meer dan €180 miljoen. Het bedrijf raakt die op eigen kracht niet kwijt, al draaide de NDC Mediagroep in 2012 een omzet van €120 miljoen.