Uitreiking Oscars live op Film1 en E!

Film1/Sport1 en E! Entertainment besteden in de nacht van zondag op maandag veel aandacht aan de uitreiking van de Oscars. Voor de gelegenheid is Film1/Sport1 voor alle digitale televisie abonnees te zien.  In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er geen specifieke Nederlandse show rond de uitreiking georganiseerd. Dit jaar heeft Film1 gekozen voor een soberder aanpak, aldus de zegsman van Film1. In de reclameblokken worden Tweets van Nederlandse kijkers getoond. Naast de uitreiking van de Oscars heeft Film1 ook een voorprogramma in petto. Rond 22.20 uur wordt de documentaire he Road to Gold uitgezonden en rond 23.00 uur start het programma Red Carpet Show. Vanaf 02.30 uur begint de uitreiking van de Oscars. De uitzending is zowel te zien op Film1 Premiere (HD) als Sport 1 Select (HD). 

Aangezien Sport 1 Select bij vrijwel alle digitale televisieaanbieders zender van de maand is kunnen ook niet-abonnees van Sport1/Film1 de Oscas-uitzending live meekijken. Alle kanalen en informatie vind je hier

E! Entertainment gehele weekend op kanaal 13 bij Ziggo
De Amerikaanse entertainmentzender E! is in verband met de uitreiking van de Oscars bij kabelaar Ziggo het gehele weekend te ontvangen voor alle digitale abonnees van de kabelaar via kanaal 13. Vandaag vanaf 16.00 uur is E! Entertainment beschikbaar via dit kanaal tot maandagochtend. E! Entertainment komt zondag vanaf 23.00 uur met het programma Live from the Red Carpet.

De grootste kanshebbers lijken de films Lincoln en Life of Pi te zijn, die de meeste nominaties in de wacht hebben gesleept. Ook titels als Argo, Amour en Les Miserables maken kans op diverse beeldjes.