UPC kneep 40 procent torrentverkeer af

UPC heeft in 2009 drie kwartalen lang bijna 40 procent van het bittorrentverkeer afgeknepen. Pas daarna heeft de kabelaar, onder grote druk, zijn leven gebeterd. Dit bericht de website Webwereld.nl.

Kabelbedrijf UPC heeft in 2009 het Bittorrent-protocol veel zwaarder gefilterd en afgeknepen dan gedacht. In de eerste drie kwartalen van dat jaar kneep UPC respectievelijk 37, 38, en 39 procent van alle pakketjes met het bittorrentprotocol, zo blijkt uit kwantitatief onderzoek.
Daarmee was UPC veruit de actiefste afknijper van alle Nederlandse isp’s. Andere providers zijn ook gemeten, maar hun knijppercentages zaten in de meetperiode bijna allemaal onder de 10 procent.

COAX, de gebruikersvereniging van kabelabonnees die in 2009 een hoofdrol speelde bij het aankaarten van het afknijpgedrag van UPC, reageert geschrokken. “We wisten natuurlijk wel dat UPC destijds bepaald peer-to-peer verkeer afkneep, maar niet dat het zo hoog was. Daar schrik ik toch wel van”, aldus Hans Ronhaar, voorzitter van COAX, tegenover Webwereld.

Lees verder via Webwereld.