Veel aandacht voor carnaval op regionale en lokale media

Dit weekeinde barst het carnaval weer los in veel regio’s in Nederland. Diverse regionale- en lokale omroepen besteden hier aandacht aan.

Omroep Brabant

Omroep Brabant staat vanaf vrijdagmiddag 5 februari 13 uur tot en met woensdagmiddag 10 februari 17 uur maar liefst 24 uur per dag in het teken van carnaval op internet, televisie en radio. Met verslaggevers die heel Brabant af reizen op zoek naar de leukste feesten en grappigste carnavalsvierders. En natuurlijk ook de grote optochten live op televisie en internet. De optochten van Eindhoven (zaterdag 13.45 uur), Tilburg (zondag 13.45 uur) en Den Bosch (maandag 13.45 uur) zijn live te volgen op televisie en internet. De optocht in Roosendaal is zaterdag om 16.45 uur te zien, de lichtjesoptocht van Standdaarbuiten zaterdagavond live vanaf 19.30 uur en de optocht van Bergen op Zoom op dinsdag om 16.00 uur.

Ook op radio is het 24 uur per dag carnaval. Vanaf vrijdagmiddag 5 februari 13.00 uur 2 Uurkes Vurgloeien (op radio en tv), vanaf 15.00 uur de live-uitzending van 3 Uurkes Vurraf en vervolgens alle dagen van 09.00 uur tot 18.00 uur live dweilradio. Meer informatie: http://www.omroepbrabant.nl/carnaval. Omroep Brabant Radio is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

L1 Limburg

De regionale omroep L1 uit Limburg doet ook uitgebreid verslag van het carnaval. Tot en met zaterdag 7 februari is de Top 1111 te horen via L1 Radio. De Top1111 is de jaarlijkse carnavalsmuzieklijst van Limburg, 92 uur lang op L1 Radio. Via de website http://www.l11alaaf.nl/ wordt door de regionale omroep al het nieuws geplaatst over het carnaval in Limburg. L11 Alaaf is ook als App te downloaden via de App Store van Apple en Google Play Store. L1 TV doet live verslag van diverse carnavalsoptochten in Limburg.

Delft

Ook in Delft wordt er carnaval gevierd door DCV Kabbelgat. De carnavalsvereniging uit Delft brengt de komende dagen zelfs een speciale evenementenzender in de lucht. Radio Kabbelgat is komend weekeinde te beluisteren via 107.0 MHz. De muziek wordt vier dagen lang verzorgd door Midnight Star van de bekende DJ Henny de Keijzer. Tijdens de Grote Optocht op zaterdag 6 februari
en de Kinderoptocht op zondagmiddag 7 februari, zal er carnavalsmuziek “live” worden gedraaid door Disco Rainbow, bekend van o.a. De Opwarmavond en tal van andere festiviteiten, die dan niet alleen via de radio te beluisteren is, maar ook gelijktijdig op alle wagens ten gehore zal worden gebracht. Meer informatie: http://www.radiokabbelgat.nl/

Studio Alphen

In Zuid-Holland wordt er onder andere in Boskoop groots carnaval gevierd. Boskoop heet gedurende de carnavals-periode Kwakveen. Op zaterdag 6 februari wordt de grote optocht van carnavalsvereniging de Krooshappers door de lokale omroep Studio Alphen live op televisie gebracht. Studio Alphen zendt ook interviews uit via de radio. Een samenvatting is later terug te zien via Studio Alphen. Studio Alphen is live te zien via kanaal 40 van Ziggo digitale televisie en Internet. Naast de genoemde radio- en televisiezenders zijn er nog vele andere regionale- en lokale omroepen in Nederland die aandacht schenken aan het carnaval.

Publieke omroep

De publieke omroep zendt dit jaar geen registraties van carnaval in Brabant en Limburg meer uit. Tot twee jaar geleden werden reportages over carnaval in Den Bosch en Eindhoven nog uitgezonden bij de omroep uitgezonden. Volgens de NOS is het schrappen van de uitzendingen het gevolg van bezuinigingen en een gebrek aan uitzendtijd.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.