Veel aandacht voor viering Leidens Ontzet in media

Op 3 oktober wordt in Leiden het Leidens Ontzet gevierd. Diverse radio- en televisiezenders zijn komende week aanwezig om verslag te doen van de festiviteiten.

Leidens Ontzet

Het Leids ontzet of Leidens ontzet wordt jaarlijks in Leiden gevierd ter herdenking van debelegering van deze stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog en het ontzet op 3 oktober 1574. Dit ontzet wordt in Leiden uitgebreid gevierd op 3 oktober, zo ook dit jaar. Diverse radio- en televisiezenders besteden aandacht aan dit evenement.

Sleutelstad FM

De regionale commerciële radiozender Sleutelstad FM gaat drie dagen live uitzendingen tijdens het Leids Ontzet. Er wordt live verslag gedaan van de Minikoraal, de Taptoe, het proeven van de Hutspot en de Haring en de Koraalzang. Daarnaast brengt de radiozender een uitgebreid verslag van de Grote Optocht en nog veel veel meer reportages uit de stad. Sleutelstad FM is in de regio Leiden te ontvangen via 93.7 MHz in de ether en 102.4 MHz op de kabel. Daarnaast is Sleutelstad FM wereldwijd te beluisteren via sleutelstad.nl

Unity FM/TV

De lokale omroep Unity FM/TV doet uitgebreid verslag van de vieringen rond het Leidens Ontzet. Radiozender Unity FM zendt op 1, 2 en 3 oktober live uit vanaf de Garenmarkt. Vanuit een mobiele radiostudio, direct naast het hoofdpodium, brengt de zender een live verslag van alle activiteiten. De uitzending start donderdag 1 oktober om 12.00 uur met een vooruitblik naar het Minikoraal. Tijdens het Minikoraal zendt Unity FM ook live uit vanaf de Garenmarkt, zodat de vaders en moeders thuis, of op het werk ook kunnen luisteren naar de zangkunsten van hun kinderen. De uitzending gaat door tot en met 24.00 uur, dus ook de Pleintaptoe wordt live verslagen.

Op vrijdag 2 oktober start de live-uitzending om 12.00 uur en deze gaat door tot en met 3 oktober 21.00 uur, ook s’nachts. Unity FM staat bij alle activiteiten in de stad stil. Zo zijn er diverse verslaggevers door de stad te vinden. Unity FM is in de regio Leiden te ontvangen via 105.7FM mhz, kabel 88.1FM en online via www.unityfm.nl.

I Love 3 October

Naast de radio-uitzendingen brengt de nieuwssite Unity.NU de lezers continue op de hoogte met foto’s en video’s en zendt Unity TV in samenwerking met Omroep West op zondag 4 oktober, vanaf 17.30 uur de special ‘I Love 3 October’ uit, waarbij de presentatoren Gerlinde Vliegenthart en Rudo Slappendel de kijker nog een keer het Leidens Ontzet 2015 laten beleven. Unity TV is te ontvangen via Ziggo digitaal kanaal 40, de uitzending is ook online terug te zien. Het verslag is vanaf 17.00 uur op TV West te zien en wordt daarna herhaald. Het uitgebreide sfeerverslag I ♥3-10 is op zaterdag 3 oktober vanaf 17.00 uur te zien en wordt daarna herhaald om 19.00 uur, 21.00 uur en op maandagmiddag 5 oktober.

Omroep West

Ook de regionale omroep Omroep West besteedt aandacht aan het feest in Leiden. Op Omroepwest.nl en de app kun je zaterdagmorgen vanaf 6.00 uur al het live-blog volgen, met al het nieuws rondom Leidens Ontzet. Vanaf de Garenmarkt in Leiden brengen Unity FM en Radio West van 7.00 uur tot 10 uur een gezamenlijk radioprogramma waarin natuurlijk verslag wordt gedaan van de reveille, het uitdelen van haring en wittebrood en meer. Na 10.00 uur zijn de reguliere programma’s weer op Radio West te horen, maar daarin wordt regelmatig live overgeschakeld naar de verslaggevers in Leiden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.