Veel klachten over deur-tot-deurverkopers Ziggo

Bij Omroep MAX komen veel klachten binnen over deur-tot-deurverkopers van telecombedrijf Ziggo. De omroep besteedt hier aanstaande vrijdag aan in het programma Meldpunt.

Klachten

Ziggo schakelt tussenbedrijven in die met verkopers langs de deuren gaan om televisie-, telefoon- en internetabonnementen te verkopen. Volgens de klachten die binnenkomen bij de omroep zijn deze verkopers agressief, opereren ze vaak zonder colportagevergunning van de betreffende gemeente en worden abonnementen opgedrongen aan de bewoners.

Dwingend

De vaak jonge verkopers stellen zich dwingend op om een abonnement van Ziggo te verkopen. Volgens Omroep MAX krijgen de verkopers alleen commissie betaald als zij een mondelinge aankoop aan de deur schriftelijk bevestigd krijgen. “Daarom hameren zij op een bankrekeningnummer en een mailadres. Maar wie alleen een offerte wil hebben, sluit geen contract“, aldus MAX Meldpunt op haar website.

Uitzending

Aanstaande vrijdag, 12 april, besteedt het programma Meldpunt aandacht aan de agressieve deur-tot-deurverkopers van Ziggo. Het programma is vanaf 19.50 uur te zien op NPO 2.