Vlaamse serie ‘De Dag’ exclusief bij Ziggo Movies & Series XL te zien

Sinds 1 augustus is de Vlaamse serie ‘De Dag’ exclusief te zien via Ziggo. Hiervoor is wel een abonnement op het aanvullende pakket Movies & Series (X)L noodzakelijk.

Gijzeling

De serie De Dag vertelt het verhaal van een extreem goed voorbereide gijzeling in een bankkantoor. Bijzonder aan de opbouw van deze serie is dat steeds twee opeenvolgende afleveringen hetzelfde tijdsverloop omvatten. In de eerste aflevering, telkens geregisseerd door Gilles Coulier, ontwikkelt het verhaal zich vanuit het standpunt van de politie en de getroffen familieleden. De tweede aflevering, in een regie van Dries Vos, toont vervolgens wat er op hetzelfde moment met de gijzelaars en gijzelnemers gebeurt.

Productie

De Dag is en productie van de bedrijven Woestijnvis, FBO, VIER en ZDF Neo. De serie is bedacht en geschreven door Julie Mahieu en Jonas Geirnaert. De serie is in België sinds 26 maart 2018 exclusief bij Telenet via het Play-abonnement te zien en wordt later dit jaar lineair uitgezonden op de zender VIER.

In Nederland is de serie dus sinds 1 augustus 2018 exclusief bij Ziggo te zien via het Movies & Series-abonnement.

Exclusieve content

Ziggo komt in de toekomst met nog meer exclusieve content voor haar on-demand dienst Movies & Series. Zo is deze week bekend gemaakt dat Barry Atsma een rol krijgt in de thrillerserie The Rook. Deze serie zal exclusief te zien zijn via Ziggo.

Atsma wordt onderdeel van de cast die bestaat uit grote sterren als Emma Greenwell (Shameless / True Blood), Joely Richardson (Nip / Tuck) en Olivia Munn (The Newsroom). De blockbuster-tv-serie wordt exclusief voor Liberty Global ontwikkeld in samenwerking met entertainmentgigant Lionsgate voor Starz in de US. De serie zal in Nederland exclusief bij Ziggo Movies & Series (XL) te zien zijn.

Video: