Voetbal: Finale FA Cup live op BBC One en FOX Sport 2

Vanavond om 18.15 uur wordt de finale van FA Cup gespeeld tussen Chelsea en Manchester United. De wedstrijd is live te volgen via BBC One en FOX Sports 2.

FA Cup

De FA Cup is het belangrijkste Engelse voetbalbekertoernooi en het oudste voetbaltoernooi in de wereld. De Football Association Challenge Cup bestaat al sinds 1871. De finale wordt dit jaar gespeeld tussen voetbalclub Chelsea uit London en Manchester United. De finale wordt traditiegetrouw gespeeld in het stadion Wembley in London. De wedstrijd is vanaf 18.15 uur live te volgen op televisie.

BBC One

De Britse openbare omroep BBC zendt de finale live uit op BBC One. De voorbeschouwing begint om 17.15 uur met presentator Gary Lineker. Om 18.15 uur wordt er overgeschakeld naar Wembley voor een live-verslag.

BBC One is bij de meeste digitale televisie-aanbieders te zien in HD-kwaliteit in het digitale standaardpakket. Bij Ziggo is de zender te vinden op kanaal 61 en bij KPN op kanaal 26 (HD kanaal 730). Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing.

FOX Sports 2

In Nederland wordt de finale van de FA Cup tussen Chelsea en Manchester United uitgezonden door betaalzender FOX Sports op kanaal FOX Sports 2. Om 16.45 uur is op de televisiezender de FA Cup Preview te zien daarna wordt er overgeschakeld naar London. Om dit kanaal te ontvangen is een abonnement nodig op FOX Sports International of FOX Sports Compleet.

Liefhebbers die geen abonnee zijn van FOX Sports kunnen via bijvoorbeeld hun provider Ziggo of KPN een dagpas bestellen.