Voormalige radiopiraat Amsterdams Most Wanted in de ether via DAB+

In de regio Zandvoort is binnenkort de voormalige radiopiraat Amsterdams Most Wanted (AMW) binnenkort via DAB+ te horen. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt op haar Facebook-pagina.

Experimenteervergunning

De radiozender maakt voor de uitzendingen gebruik van een zogenaamde experimenteervergunning. Deze vergunningen worden uitgegeven door het Agentschap Telecom voor een bepaalde periode voor uitzendingen op experimentele basis. Eerder al waren lokale omroepen in Oost Groningen, Emmeloord, Groenlo, Vlaardingen en Den Haag begonnen met uitzendingen via DAB+ op experimentele basis.

Euro-Sound

Amsterdams Most Wanted gaat gebruik maken van een experimenteervergunning die is uitgegeven door het Agentschap Telecom aan het bedrijf Euro-Sound uit Haarlem. De verwachting is dat naast AMW ook diverse lokale omroepen uit de regio Zandvoort te horen zullen zijn op het kanaal.

Kanaal 5C

Het is nog niet duidelijk wanneer de uitzendingen via de digitale ether in de regio Zandvoort van start gaan. Er zal worden gaan uitgezonden op kanaal 5C. De vergunning is geldig tot 1 juli aanstaande.

AMW is haar uitzendingen begonnen als illegale radiozender in de regio Amsterdam. De radiozender is nu al enige tijd actief met uitzendingen via Internet. De radiozender richt zich op dancemuziek waarbij de muziekstijl Deep House de boventoon voert. Daarnaast zijn er gastoptredens van DJ’s te horen.

Sociale Media:

https://www.facebook.com/FM.AMW/posts/1260343974019023:0