VPRO’s Zomergasten van start op NPO 2 met John van den Heuvel

Vanavond gaat een nieuwe serie van het programma Zomergasten van start bij de VPRO op NPO 2.In de eerste aflevering is misdaadverslaggever John van den Heuvel te gast.

Zomergasten

Zomergasten is een Nederlands televisieprogramma van de VPRO dat elk jaar in de zomer op zondagavond rechtstreeks uitgezonden wordt. Het programma bestaat sinds 1988. In een avondvullend programma mag iedere zondag een bekende of interessante Nederlander, Vlaming of Nederlandssprekende buitenlander zijn of haar favoriete televisieavond samenstellen.

2019

Dit seizoen ontvangt presentatrice Janine Abbring naast Van den Heuvel ook auteur Hanna Bervoets, correspondent Nina Jurna, schrijver Maxim Februari, arts Wanda de Kanter en regisseur Ivo van Hoeve. De uitzendingen zijn de komende weken elke zondagavond om 20.15 uur te zien op NPO 2. Daarnaast zijn de uitzendingen te volgen via een livestream op Internet. Daarna is de uitzending tot tien dagen na de uitzending via NPO Start en vpro.nl/zomergasten te bekijken.

Joh van den Heuvel

Vanavond is John van den Heuvel de eerste Zomergast voor 2019. In zijn ideale televisieavond fragmenten uit de tv-serie Mocro Maffia, het omstreden interview dat Sonja Barend in 1985 maakte met topcrimineel Stanley Hillis en de verfilming van de bestseller Judas van Astrid Holleeder die daarin haar familie en de band met haar broer Willem Holleeder beschrijft.

Traffic

De keuzefilm van John van de Heuvel die direct na VPRO Zomergasten wordt uitgezonden is de drugsthriller Traffic van regisseur Steven Soderbergh uit 2000. Daarin speelt Michael Douglas de conservatieve Amerikaanse rechter Robert Wakefield die de haperende ‘war on drugs’ nieuw leven moet inblazen. Ondertussen experimenteert zijn eigen dochter vrijelijk met crack.

Meer informatie via de website van de VPRO.

Sociale media: