VRT: Ketnet Junior krijgt zendtijd op kanaal Canvas

Ketnet Junior krijgt vanaf vandaag, zaterdag 27 oktober, zendtijd op het kanaal van VRT Canvas. Momenteel is Ketnet Junior een aantal uren per dag te zien op het kanaal van Ketnet zelf. Daarnaast krijgt Ketnet Junior ook nieuwe vormgeving met daarbij een nieuw logo. Tevens krijgt Ketnet Junior een eigen website en een eigen app.

Eigen kanaal

Het was lange tijd de grote wens van de Vlaamse openbare omroep om een eigen televisiekanaal te starten voor kinderen van zes tot tien jaar. De Vlaamse overheid gaf eind vorig jaar echter geen toestemming voor het extra kanaal.

Minister van Media Sven Gatz over de beslissing destijds: “Gezien het snel afnemend belang van lineaire televisie ten voordele van het online kijken is een bijkomend televisiekanaal voor de VRT geen duurzame keuze voor de toekomst. We vragen de openbare omroep, zoals ook opgenomen in de beheersovereenkomst, volop in te zetten op digitale programmatie. Ook voor de allerkleinsten.“.

Canvas

De VRT geeft Ketnet Junior met ingang van vandaag zendtijd op een bestaand televisiekanaal, namelijk dat van VRT Canvas. Ketnet Junior zal vanaf 27 oktober in de ochtend te vinden zijn op Ketnet en in de namiddag met een herhaling van de programma’s op het kanaal van Canvas. Ketnet zond overigens tot 2012 uit op het kanaal van Canvas en beschikt sindsdien over een eigen televisiekanaal.

“Lievelingsprogramma’s vaker te zien”

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe Ketnet: “Door op het kanaal van Canvas een Ketnet Junior-blok in herhaling aan te bieden, kunnen ouders zeker zijn van het feit dat het lievelingsprogramma van hun kind regelmatig te zien zal zijn. Bij deze doelgroep geeft herhaling immers structuur en voorspelbaarheid wat een veilig gevoel met zich meebrengt. We hopen dan ook dat we met het Ketnet Junior-aanbod op het kanaal van Canvas tegemoet komen aan de behoefte, zowel bij ouders als bij kleuters en peuters, naar meer Ketnet Junior op televisie.”

Vanaf 27 oktober is Ketnet Junior elke dag van 6 uur tot 7.30 uur en van 9 uur tot 11.15 uur op het kanaal van Ketnet zelf te zien. Elke namiddag tussen 14-19 uur is de zender te zien op kanaal van Canvas.

Meer informatie op de website van Ketnet Junior.

Video: