VRT lanceert app voor videoplatform VRT NU

De Vlaamse openbare omroep VRT heeft deze week de app gelanceerd voor iOS en Android voor haar videoplatform VRT NU. Inwoners van België kunnen hiermee het aanbod van VRT NU nu ook op de smartphone en tablet kunt bekijken.

Videoplatform

VRT NU kan worden gezien als de Vlaamse variant van NPO Start. Het platform is sinds begin 2017 al beschikbaar als website maar kan nu ook worden bekeken via smartphone en tablet.

Account

Om gebruik te maken van de dienst moet wel worden aangemeld middels een zogenaamde VRT-profiel. Aanmelden kan ook middels Facebook of Google. Volgens de VRT zouden inmiddels al 1,2 miljoen Vlamingen een profiel hebben aangemaakt op de dienst.

“Veranderende kijkgedrag”

Met de VRT NU-app spelen we in op het veranderende kijkgedrag van een deel van ons publiek”, zegt Peter Claes, algemeen directeur media en productie“. De app is een nieuwe  stap in de digitale ontwikkeling van de VRT.”

“Eenvoud, snelheid en gebruiksgemak”

Jan Bruyneel, product manager: “Bij de ontwikkeling van de VRT NU-app hebben we gefocust op eenvoud, snelheid en gebruiksgemak. De  app die nu is gelanceerd, is een eerste versie. De volgende weken en maanden worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de app verder uit te bouwen. De VRT is ook benieuwd naar de feedback van de Vlamingen en wil de suggesties van het publiek meenemen om de app nog meer op punt te stellen.

DVB-T

Het veranderende kijkgedrag zorgt er volgens de VRT ook voor dat er steeds minder inwoners van Vlaanderen televisie kijken via de digitale ether (DVB-T). Daarom stopt de VRT zelf met het aanbieden van haar signaal via DVB-T vanaf 1 december aanstaande. Wel zijn er besprekingen gaande met Antenne TV om het digitale ether signaal via deze partij in de lucht te houden.

Programma’s en live kijken

Via de nieuwe app zijn alle programma’s die beschikbaar zijn via de website zijn ook via de app terug te vinden. Daarnaast is het mogelijk om live tv te kijken via de app. Het is ook mogelijk om te streamen naar de televisie middels Chromecast of Airplay.

iOS en Android

De app van VRT NU kan gedownload worden via de Google Play Store (vanaf Android 5.0) en Apple’s App Store (vanaf iOS 10). De app is ook beschikbaar in Nederland.

Sociale media: