VRT Radio 2 gaat meer focussen op Vlaamse muziek

De Vlaamse publieke radiozender VRT Radio 2 voert vanaf september een aantal wijzingen door in het programmaschema met daarin meer aandacht voor Vlaamse muziek.  Onder meer “De Vlaamse Top 10” komt terug. Dit bericht de VRT op haar website

 

“Het muziekcafé” met David Van Ooteghem en Albrecht Wauters verhuist van vrijdagavond naar de vernieuwde zondagmiddag van Radio 2. De hoofdingrediënten blijven Vlaamse muziek, ambiance en sfeer.

Meer Vlaams op zondag is er met “De Vlaamse Top 10”. De hitlijst wordt na meer dan 10 jaar opnieuw een apart programma op Radio 2. “De Vlaamse Top 10” wordt elke zondag uitgezonden van 15.30 uur tot 16 uur, na “Het muziekcafé”.

Ook “Hitwinkel” verscherpt zijn aandacht voor de Vlaamse muziek, de nieuwe nummers van eigen artiesten en het Vlaamse showbizznieuws met een dagelijks “Viva Vlaanderen”-journaal.

Elke weekdag zijn de favoriete klassiekers van de luisteraars dan weer te horen in een nieuw muziekprogramma met Benjamien Schollaert. Op 7 februari volgt er ook een nieuwe editie van “De eregalerij”. (vrt)