VRT’s MNM viert 2000e uitzenddag

Morgen, vrijdag 27 juni, viert de Vlaamse publieke radiozender VRT MNM haar 2000e uitzenddag. Het is morgen vijf en een half jaar geleden dat het eerste programma op de zender van start ging van dj Peter Van de Veire.

MNM, dat staat voor ‘Music aNd More’ ging van start op maandag 5 januari 2009 en profileert zich als instapradio. VRT Radio MNM is de opvolger van VRT Radio Donna. Donna zond uit van 1992 tot 2009 in de Vlaamse ether. Donna had destijds te kampen met teruglopende luistercijfers doordat commerciële radiozenders in Vlaanderen hun intrede deden. MNM moest hierin verbetering brengen. Inmiddels blijkt dat MNM niet veel beter scoort dan haar voorganger Radio Donna. Wel bereikt de radiozender meer jongeren. De meest recente luistercijfer-meting toonde aan dat MNM dagelijks 178.953 luisteraars tussen 12 en 24 jaar bereikt, goed voor een marktaandeel van 20,9%.

VRT MNM is in Nederland te ontvangen via de analoge kabel en wordt aangeboden via diverse digitale radiopakketten. In Zuid-Nederland is MNM ook via de ether (FM/DAB) te ontvangen. Natuurlijk is MNM ook wereldwijd via Internet te beluisteren. Via Internet en DAB is ook de themazender MNM Hits te ontvangen. Op deze zender zijn non-stop de hits van MNM radio te horen.