Week van de Digitale Radio dit jaar van 8 tot en met 12 juli

Ook dit jaar wordt er een Week van de Digitale Radio gehouden door Digital Radio Nederland. Van 8 tot en met 12 juli staat de digitale radio centraal op diverse radiozenders. Dit heeft Jacqueline Bierhorst van Digital Radio NL tegenover deze website bevestigd.

Digital Radio NL

De week is een initiatief van Digital Radio Nederland (NL), het samenwerkingsverband van publieke en commerciële radiozenders, voor de promotie van digitale radio via de ether in Nederland. Jaarlijks wordt er de ‘Week van de digitale radio’ gehouden waarin onder andere luisteraars radio’s met DAB+-mogelijkheden kunnen winnen. Vorig jaar werd de Week van de digitale radio in juni gehouden.

DAB+

DAB+ is de digitale opvolger van de analoge etherontvangst via de FM. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle radiozenders gaan uitzenden via de digitale ether en de analoge FM-zenders worden uitgeschakeld. In Nederland is nog geen datum genoemd wanneer een dergelijke “switch off” gaat plaatsvinden.

Reclamecampagne

Onlangs is er al een nieuwe reclamecampagne van start gegaan voor de promotie van DAB+ in NederlandVoor de nieuwe campagne is onder andere een televisiecommercial opgenomen waarin bekende radio-DJ’s een belangrijke rol spelen.

Prijzen

Digital Radio NL geeft tijdens de deze week ook dagelijks prijzen weg via haar Facebook-pagina

Radiozenders

Daarnaast geven diverse radiozenders ook zelf digitale radio’s weg in de vorm van prijsvragen. Het is nog niet duidelijk welke radiozenders prijzen gaan weggeven tijdens de Week van de Digitale radio dit jaar.