Zendmast IJsselstein vanaf 7 december weer ‘De Grootste Kerstboom’

Zaterdag 7 december, rond acht uur ’s avonds, gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 21ste keer aan. De zendmast in IJsselstein wordt dan omgetoverd in een enorme kerstboom.

Donateurs en sponsors

De Grootste Kerstboom brandt continu van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 6 januari 2020. De organisatie achter ‘De Grootste Kerstboom’ heeft dit mogelijk gemaakt met de steun van duizenden donateurs, tientallen ‘Vrienden’ en een aantal trouwe sponsoren.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de ontsteking verlopen voorspoedig. Vorig jaar zijn nieuwe lampen in gebruik genomen. Dat was nodig na de blikseminslag in 2017. De reacties waren uitermate positief. De Grootste Kerstboom was als vanouds bij goed weer op vele tientallen kilometers afstand te zien.

De 120 Osram HQL Ledlampen van zijn inmiddels uit hun zomerslaap gehaald en gecontroleerd. Ze zullen in de loop van november in de Gerbrandytoren worden gehesen. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klus klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Nieuwe verlichting

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “Dit jaar plukken we bij de voorbereidingen de vruchten van het vele werk dat we vorig jaar hebben verzet. De nieuwe verlichting heeft zich bewezen en ligt klaar voor gebruik. De begroting is nagenoeg rond en de artiesten zijn geboekt. Het aftellen naar de ontsteking is begonnen, nog een paar weken en de boom is weer een stralend middelpunt van de regio.”

Ontstekingsprogramma met Lee Towers

Het ontstekingsevenement vindt zoals ieder jaar plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Het programma begint om kwart over zeven met gezellige muziek van DJ Silvan Stoet, al jaren de vaste gastheer van het ontstekingsevenement. Aansluitend vindt een optreden plaats van de lokale band Since21. De officiële druk-op-de-knop is rond acht uur. Terwijl De Grootste Kerstboom voor de 21ste straalt zingt Lee Towers

Meer informatie via de website van de organisatie.

Video: