Zendmast in IJsselstein weer omgetoverd tot ‘De Grootste Kerstboom’

Zaterdagavond is de Gerbrandytoren in IJsselstein weer omgetoverd tot de Grootste Kerstboom. De lampjes zijn tot 6 januari 2019 te zien in een groot deel van Midden Nederland.

Bliksem

Vorig jaar kon de verlichting van de Grootste Kerstboom niet in gebruik worden genomen door een blikseminslag. De elektronica was door de bliksem zodanig beschadigd dat 70 tot 80% van de lampen niet kon branden. Daarop is besloten om de lampjes niet aan te steken en is de zendmast op een alternatieve manier belicht.

Nieuwe verlichting

Dit jaar heeft de stichting achter de Grootste Kerstboom nieuwe verlichting in gebruik genomen. Er wordt nu gebruik gemaakt van 120 nieuwe lampen van het type OSRAM HQL LED. “Specialisten van hoofdsponsor Ampco Flashlight Rental hebben samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor een passende armatuur gezorgd. Hierdoor is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien.“, aldus de stichting. Het is dit jaar voor de 20e keer dat de zendmast wordt omgetoverd tot grote kerstboom.

Ontstekingsprogramma met Glennis Grace

De ontsteking werd zaterdagavond uitbundig gevierd in IJsselstein.  Zo waren er onder andere optredens van DJ Silvan Stoet en zangeres Glennis Grace. Om 20.40 uur werden de lampjes ontstoken. De kerstboom is nog tot en met 6 januari 2019 te zien in een groot deel van Midden Nederland.

Sociale media:

Video: