Zendschip Veronica terug naar Nederland

(update) Het voormalige Veronica zendschip de Norderney komt na een jarenlang verblijf in Antwerpen terug naar Nederland aldus de website Veronica Schip.nl.   Het voormalige zendschip van Radio Veronica vertrekt dinsdag uit Antwerpen en wordt woensdag verwacht op de Amsterdamse Oranje Werf. Na een onderhoudsbeurt zal het schip vertrekken richting Groningen. Daar zal aan het schip worden gewerkt om haar gereed te maken voor een nieuwe toekomst, waarin opnieuw radio en nu ook televisie een belangrijke rol gaat spelen. DJ Erik de Zwart is woordvoerder van Veronica Schip.

 

Wat er uiteindelijk met het schip zal gebeuren is ook voor de initiatiefnemers naar eigen zeggen nog niet duidelijk. “In Groningen zal het alvast grondig verbouwd worden”, zegt radio- en televisiemaker en ondernemer Erik De Zwart, woordvoerder van de werkgroep. “Nadien is er momenteel nog niets concreet, maar we hopen binnenkort met meer nieuws naar buiten te kunnen komen. Het moet opnieuw iets worden waarin radio en nu ook televisie een belangrijke rol spelen.”

Radio Veronica was 31 augustus 1974 gedwongen te stoppen met uitzendingen vanaf het schip. Op 20 oktober 1977 werd het schip verkocht aan Jacques Mooren van Handels- en Scheepvaartbedrijf Kalkhaven BV, die meteen na aankoop de Stichting Veronicaschip oprichtte met als doel de Norderney te bewaren in oorspronkelijke staat. Vervolgens werd het schip nog een aantal keren verkocht, en grondig verbouwd tot discotheek annex bruin café. Het schip heeft onder andere gelegen in Groningen, Maastricht, Dordrecht, Vlissingen, Leeuwarden en Papendrecht. Momenteel ligt het schip in het Kempisch Dok inAntwerpen en zijn er plannen om het weer terug te halen naar Nederland. (via oa Wikipedia en persbericht Veronica Schip)

De geschiedenis van zendschip de Norderney vind je hier. De website van Veronica Schip vind je via: http://veronicaschip.nl/

UPDATE: Op Twitter wordt gemeld dat het schip dinsdagochtend rond 10.00 uur is vetrokken uit Antwerpen. De tocht van De Norderney kan live gevolg worden via internet