Zendvergunning lokalo Heemstede ingetrokken

De Branding RTV, de lokale omroep van de gemeente Heemstede moet na 46 jaar stoppen met uitzenden. De zendvergunning van de lokale Heemsteedse omroep wordt niet verlengd door het Commissariaat voor de Media (CvdM).   Dit bericht het Haarlems Dagblad vandaag. Het Commissariaat vindt De Branding RTV niet meer representatief voor Heemstede. Het radiostation voldoet daarom volgens het Commissariaat, niet meer aan de eisen van de Mediawet.

Het Commissariaat sluit zich daarmee volgens het Haarlems Dagblad volledig aan bij de gemeenteraad van Heemstede. De gemeenteraad heeft al eerder vastgesteld dat De Branding geen toegevoegde waarde meer heeft voor Heemstede. Volgens de raad slaat dat op de programma’s en op de gebrekkige organisatie van het station. De programma’s hebben volgens de raad weinig meer te maken met wat er in Heemstede gebeurt op gebied van cultuur, godsdienst en andere belangrijke maatschappelijke stromingen.

De raad vroeg het Commissariaat daarom eerder dit jaar te stoppen met De Branding. In zijn toelichting op het besluit de vergunning niet te verlengen, schrijft het Commissariaat dat er ‘geen zwaarwichtige redenen aanwezig zijn’ om van het ‘deugdelijk en gemotiveerde’ advies van de gemeenteraad af te wijken. (via oa Haarlems Dagblad/CvdM)