(C) Mediamagazine

Ziggo schakelt analoge televisie uit in regio’s Hilversum en Roosendaal

In de regio’s Hilversum en Roosendaal is afgelopen nacht het analoge televisiesignaal uitgeschakeld door Ziggo.

Gefaseerde afschakeling analoge televisie

Vanaf vandaag februari kunnen abonnees van Ziggo in de regio’s Roosendaal en Hilversum alleen nog digitale televisie kijken via Ziggo. Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. De vrijgekomen capaciteit wordt door de kabelaar ingezet voor diensten als snel Internet en digitale televisie.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen klanten van de aanbieder er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Om klanten te helpen met de omschakeling zet de kabelaar extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Per regio

Begin maart wordt het analoge televisiesignaal ook uitgeschakeld in de regio’s Driebergen, Veenendaal, Roermond en Velsen.

Analoge radio

Zoals vorige maand bekend is geworden gaat Ziggo ook stoppen met het doorgeven van het analoge radiosignaal. Eind februari wordt in de regio Capelle aan den IJssel het analoge radiosignaal stopgezet.

Meer informatie via de website van Ziggo.

Afbeeldingen