Ziggo schakelt in eerste regio analoge radiosignaal uit

In de regio Capelle aan den IJssel heeft Ziggo afgelopen nacht het analoge radiosignaal uitgeschakeld. Het is de eerste regio in Nederland waar Ziggo het analoge radiosignaal heeft uitgeschakeld.

Gefaseerd

Ziggo begon in april 2018 met het gefaseerd uitschakelen van het analoge televisiesignaal in de regio Capelle aan den IJssel en start nu ook in deze regio met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Naast de gemeente Capelle aan den IJssel wordt het analoge radiosignaal ook uitgeschakeld in Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a/d IJssel en Bergschenhoek. In september van het vorige jaar werd al duidelijk dat Ziggo plannen heeft om na het analoge televisiesignaal ook het analoge radiosignaal stop te zetten.

Eind 2021

Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel aldus Ziggo. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen van het analoge radiosignaal wordt gebruikt voor diensten als sneller Internet.

Overschakelen

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de “Digitale radio ontvanger”.  “De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding”, aldus Ziggo.

Aanbod

Het digitale radio-aanbod dat via de ‘Digitale Radio ontvanger” kan worden beluisterd is de afgelopen weken sterk uitgebreid door Ziggo. Inmiddels zijn ook publieke radiozenders van de BBC, NDR, WDR, RADIONL, Radio Continu, FIP, Radio France International, Groot Nieuws Radio, RNE en Sunrise FM te beluisteren.

Meer informatie via: https://www.ziggo.nl/luisterdigitaal