(C) Mediamagazine

Ziggo schakelt in meer regio’s analoge televisiesignaal uit

Ziggo heeft vannacht in de regio’s Oost-Groningen en Oost-Drenthe het analoge televisiesignaal uitgeschakeld. Vanaf nu kan er in de genoemde regio’s alleen naar digitale televisie worden gekeken bij Ziggo.

Per regio

Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al ruim 3,2 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. Vannacht is in de regio’s Oost-Groningen en Oost-Drenthe het analoge televisiesignaal uitgeschakeld.

Capaciteit

Ziggo gaat de capaciteit die vrij komt door het uitschakelen van het analoge tv-signaal inzetten voor andere diensten zoals sneller Internet en meer digitale televisiezenders.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen klanten van de aanbieder er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Om klanten te helpen met de omschakeling zet de kabelaar extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Analoge radio

Zoals eerder bekend is geworden gaat Ziggo ook stoppen met het doorgeven van het analoge radiosignaal. In de regio Capelle aan den IJssel is het analoge radiosignaal inmiddels stopgezet. In  de komende periode wordt in meer regio’s het analoge radiosignaal stopgezet.

Meer informatie via de website van Ziggo.

Afbeelding: