3FM Serious Request 2015 zet zich in voor “next generation”

3FM Serious Request vraagt met editie 2015 aandacht voor de generatie van de toekomst in de grootste crisisgebieden ter wereld. Dit bericht de radiozender in een persbericht. NPO 3FM en het Rode Kruis zetten zich in voor jongeren die overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever. Zij verdienen toekomstperspectief. Deze jongeren kunnen straks hun wereld vormgeven, maar daarvoor is opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de dj’s in het Glazen Huis in Heerlen de week voor kerst geld in.

Stille slachtoffers

“Jongeren zijn de stille slachtoffers van de oorlog”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Een groot conflict berooft jongeren van scholing en toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een  betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf. 3FM gaat samen met het Rode Kruis alles doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen.”

Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen.  Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Het Glazen Huis staat dit jaar in Heerlen

Opbrengst Serious Request 2014 lager bijgesteld

Het Rode Kruis heeft de opbrengst van Serious Request 2014 met 380.000 euro naar beneden bijgesteld, tot 12 miljoen euro. Daarmee is er een einde gekomen aan een tienjarige reeks van recordopbrengsten tijdens de inzamelingsactie van radiozender 3FM. Dit bericht NRC Handelsblad zaterdag op basis van de jaarrekening van het Rode Kruis.

Tijdens het slot van de elfde editie, afgelopen december in Haarlem, werd er nog een recordbedrag van 12.380.438 euro gepresenteerd. Dat was zo’n 80.000 euro – 0,6 procent – meer dan het jaar daarvoor. “Met die schatting dachten we aan de veilige kant te zitten, maar onze rekenmethode is niet adequaat gebleken”, aldus Rode Kruis-woordvoerder Merlijn Stoffels in NRC Handelsblad.