Actiegroep voor behoud XS4ALL wil praten met bieder op KPN

De actiegroep ‘XS4ALL moet blijven’ wil praten met Brookfield. Brookfield zou overwegen om een bod uit te brengen op telecomconcern KPN. KPN is het moederbedrijf van XS4ALL.

Pril stadium

Volgens persbureau Bloomberg overweegt de Canadese investeringsmaatschappij Brookfield een bod uit te brengen. Het zou volgens het FD daarbij willen optrekken met Nederlandse pensioenfondsen. De plannen zouden zich in een zeer pril stadium bevinden en de Canadezen zouden nog geen contact gezocht hebben met KPN.

Opheffen

KPN gaf onlangs te kennen te gaan stoppen met de merken Telfort en XS4ALL. Vooral het opheffen van de merknaam XS4ALL heeft tot veel ophef geleid. Zo is er een speciale actiegroep in het leven geroepen: ‘XS4ALL moet blijven‘. Via een petitie werden meer dan 50.000 handtekeningen opgehaald voor behoud van de merknaam. KPN weigert echter de plannen om de merknaam af te schaffen te veranderen.

Brookfield

Vandaag werd bekend dat Brookfield uit Canada een bod zou overwegen op KPN. Deze eventuele overname kan nieuwe kansen bieden voor actiegroep voor behoud van XS4ALL.

Op de website van de actiegroep is een open brief te vinden aan Bruce Flatt, de topman van Brookfield. Daarin vraagt de groep om een kans om haar ideeën aan Flatt te tonen. De open brief is ondertekend door publiciste Kirsten Verdel, oud-Xs4all-woordvoerder Sjoera Nas, internetpionier Marleen Stikker en voormalig Xs4all-directeur Doke Pelleboer.

Grote investeerder

Brookfield is een van de grootste investeerders ter wereld in vastgoed en infrastructuur met een totaal beheerd vermogen van ruim $330 mrd.

Sociale media: