Agentschap Telecom: Vaker hulp politie bij oprollen etherpiraten

Agentschap Telecom krijgt steeds vaker ondersteuning van de politie bij het ontmantelen van antennemasten van etherpiraten. Dit bevestigt het agentschap tegenover de regionale omroep RTV Oost.

Actie

Sinds begin maart van dit jaar is Agentschap Telecom bezig met het ontmantelen van zendmasten van etherpiraten in de regio rond Staphorst. Het agentschap geeft aan dat de weerstand tegen deze acties steeds groter wordt. Hierdoor wordt het werk voor de ambtenaren van het agentschap ook gevaarlijker.

Bedreigd

Zo zouden de medewerker van de overheidsinstantie worden bedreigd. Om het werk veiliger te maken krijgen de medewerkers van het agentschap nu ondersteuning van de politie.

Zendmasten

Begin maart van dit jaar heeft Agentschap Telecom diverse zendmasten in de regio rond Staphorst in beslag genomen. Het ging toen rond de 5 tot 8 zendmasten die gebruikt zouden worden voor illegale radio-uitzendingen via de ether.

Overlast

De overlast van de uitzendingen via deze masten bestaat volgens het agentschap niet alleen uit het wegdrukken van de uitzendingen van legale zenders, maar er zijn ook risico’s op verstoring van het telefoonverkeer -waaronder de alarmnummers-, het communicatiesysteem van de hulpdiensten en het vliegverkeer.

Etherpiraten vinden de acties van de overheid overdreven. De zendmasten zouden tijdens de inbeslagname niet eens in de lucht zijn en daardoor geen storing veroorzaken.