Commissariaat blijft kritisch over transparantie kosten NPO

Het Commissariaat voor de Media blijft kritisch over de inzichtelijkheid van de kosten in de begroting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het Commissariaat heeft hierover staatssecretaris Sander Dekker (media) een brief gestuurd.

Aanbevelingen niet opgevolgd

Het Commissariaat voor de Media constateert dat de Meerjarenbegroting van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) nog niet de in 2014 aanbevolen verbijzondering naar kostensoorten bevat. Daardoor is het volgens het toezichtsorgaan lastig om de vooraf begrote posten te vergelijken met de uiteindelijke jaarcijfers. Verder zijn niet alle ambities uit het Concessiebeleidsplan en de aangekondigde wijzigingen van de Mediawet in de begroting opgenomen constateert het Commissariaat voor de Media.

Transparantie

“Het Commissariaat wijst al jaren op het belang van verbetering van de transparantie van de begroting en heeft in 2014 als volgende stap aanbevolen de kosten voortaan expliciet uit te splitsen naar kostencategorieën. Deze aanbeveling is echter niet opgevolgd. Desgevraagd heeft de NPO het Commissariaat verzekerd dat dit in de eerstvolgende meerjarenbegroting wel gebeurt. Het Commissariaat zal dit kritisch volgen en volgend jaar de gemaakte voortgang beoordelen.”, aldus het Commissariaat op haar website vandaag.

NPO

De NPO heeft aangegeven eind dit jaar een planning met toelichting en waar mogelijk een uitwerking te zullen verstrekken van de ambities uit het Concessiebeleidsplan, waarbij ook alle elementen van de nieuwe Mediawet zullen zijn uitgewerkt. “Ook dit zal het Commissariaat nauwgezet volgen, en daarbij de uitkomsten betrekken van de recente behandeling in de Tweede Kamer van het wetsvoorstel tot wijziging van de Mediawet.” aldus het toezichtsorgaan.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.