Dakar Rally uitgebreid te volgen via RTL 7 en Eurosport

RTL 7 en Eurosport doen de komende weken uitgebreid verslag van de 39e editie van de Dakar Rally.

Start

De rally start vandaag, maandag 2 januari, in Asuncion, Paraguay, en de finish, bijna 9.000 kilometer verder, in Buenos Aires, op 14 januari. Het is voor het eerst dat ‘Le Dakar’ Paraguay aan doet. Deze 39ste editie verschijnen 316 voertuigen aan de start.

Deelnemersveld

Merendeel (146) motoren, 83 auto’s, 50 trucks en 37 quads. De 491 deelnemers die van start gaan komen uit 59 verschillende landen. Frankrijk is met 15% van de deelnemers hofleverancier, maar Nederland volgt op een tweede plek, met 34 equipes, wat goed is voor 14,1%.

Nederlandse deelnemers

Het merendeel van de Nederlandse deelnemers is dit jaar terug te vinden bij de trucks, waar tweevoudig winnaar Gerard de Rooy zijn Dakar-titel van afgelopen jaar gaat proberen te prolongeren. Bij de auto’s rust de Nederlandse hoop op de schouders van Erik van Loon. De Brabander mag in de top van het klassement geduchte tegenstand verwachten van onder meer 12-voudig winnaar en titelverdediger Stéphane Peterhansel.

Motoren

De strijd om de Nederlandse eer bij de motoren zal naar verwachting gaan tussen Jurgen van den Goorbergh en Robert van Pelt, die allebei in hun eentje – zonder assistentie van een team – de strijd tegen de elementen aangaan. Een overzicht van alle Nederlandse deelnemers is hier te vinden. Alle Nederlandse deelnemers zijn te vinden op deze website.

RTL7

Voor RTL 7 volgen Allard Kalff en Rob Kamphues de zwaarste rally ter wereld op de voet en doen zij dagelijks verslag. Daarnaast rijdt RTL 7’s eigen racende reporter Tom Coronel ook weer mee en doet hij met zijn TomCam verslag van de insights uit het deelnemersveld.

De Dakar Rally is elke avond rond de klok van 22.30 uur te zien op RTL7. Met een herhaling om 18.00 uur de volgende dag). Online is de rally uitgebreid te volgen via de website van RTL GP.

Eurosport

Ook sportzender Eurosport doet uitgebreid verslag van de rally. Zo is er elke dag rond 23.00 uur een verslag te zien van de etappe van de dag op de sportzender.

Tweets:

Eén reactie

  1. Beste redactie , is het mogelijk om de commentator te vragen niet zo walgelijk bekakt te praten? Het verpest het plezier om naar Dakar te kijken. Alvast bedankt

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.