DB962 stopt via DAB+ maar gaat door via Internet

Radiozender DB962 zou per 1 januari haar uitzendingen helemaal staken, zowel via DAB+ als via Internet. Echter bericht de radiozender nu dat online de uitzendingen wel doorgaan.

Decibel 962

Eerder deze maand had de radiozender bekend gemaakt per 1 januari geheel te stoppen met haar uitzendingen. Decibel 962 (DB962) is al enige jaren te beluisteren via Internet en de laatste jaren ook via DAB+ in de regio Amsterdam en Almere. Een aantal medewerkers van dit radiostation waren nog actief bij de Amsterdamse etherpiraat Radio Decibel. Deze etherpiraat genoot in de jaren tachtig veel populariteit met bekende DJ’s als Rob van Someren, Jeroen van Inkel, Daniel Dekker, Simone Walraven en Roderick Veelo.

Einde uitzendingen

Per 1 januari zou er echter een einde komen aan de uitzendingen van het huidige DB962 die verzorgd werden door de Omroepvereniging Decibel/dB962. Reden voor dit besluit zijn volgens de radiozender een tekort aan medewerkers, het veranderde radiolandschap en de hoge kosten voor o.a. het uitzenden via DAB+

Online

Per 1 januari zijn de uitzendingen via DAB+ gestopt maar de radiozender gaat online wel door. Dit bericht de radiozender op haar Facebook-pagina. De uitzendingen zijn hier te beluisteren.