Dennis Wilt en Amara Onwuka vervangen Piet Paulusma op SBS6

Piet Paulusma neemt aan het eind van 2019 afscheid als weerman van SBS6. Dennis Wilt en Amara Onwuka gaan een nieuw programma maken voor de televisiezender van Talpa.

Contract

Het contract met Piet Paulusma eindigt per eind 2019 en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. De samenwerking met Piet Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd.“,aldus Talpa Network in een persbericht.

23 jaar

In de afgelopen 23 jaar die Piet Paulusma verbonden was aan SBS6 was hij er bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. “Piet werkt nog steeds met onverminderde energie voor SBS6 maar zal na afloop van zijn huidige contract niet meer werkzaam zijn voor de zender.“, aldus Talpa in het persbericht. Piet krijgt volgens Talpa hierdoor ruimte voor nieuwe weer gerelateerde activiteiten vanuit zijn bedrijf Piet Paulusma Meteo Services.

1996 van start

In september 1996 verscheen de Friese weerman voor het eerst op tv bij SBS6. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. In 2003 kreeg hij zijn eigen programma op SBS6.

Vervangers

Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa Network mee te denken over de invulling en uitrol van een nieuwe weervoorziening. Beide presentatoren zijn nu nog actief voor RTL Nederland.