“Disney+ op termijn ook beschikbaar op mediaboxen KPN en Ziggo”

De nieuwe streamingdienst Disney+ komt op termijn ook beschikbaar als app op de mediaboxen van Ziggo en KPN. Dit bericht de website Disneyplusser.

Start

Aanstaande dinsdag, 12 november, gaat de streamingdienst van mediabedrijf Disney officieel van start. De dienst is te bekijken via de website van Disney+, smartphone, tablet, diverse smart-tv’s, mediaspelers en gameconsoles. De afgelopen twee maanden kon Nederland al gratis kennismaken met de dienst.

KPN en Ziggo

Vooralsnog is de dienst niet te zien via de mediaboxen van KPN en Ziggo. Concurrerende streamingdiensten als Netflix en Videoland bieden wel een app via KPN’s Interactieve Televisie en de Mediabox (Next/XL) van Ziggo. Volgens de website Disneyplusser is er echter wel een app voor de mediaboxen van de twee grootste aanbieders in Nederland in aantocht.

“Belangrijk”

Het is belangrijk omdat het natuurlijk een hele brede markt is. De meeste mensen hebben op dit moment een set topbox thuis van alle tv-providers”, aldus het mediabedrijf in een reactie tegenover de website.

Planning

Wanneer de app precies beschikbaar komt is onduidelijk. Het proces is in ontwikkeling en wordt volgens Disney ‘zo snel mogelijk’ uitgerold.