Formule 1 ook komende drie seizoenen op Ziggo Sport

De wedstrijden van de Formule 1 zijn ook de komende drie seizoenen te zien bij Ziggo Sport. Dit heeft de sportzender vanavond bekendgemaakt.

Ziggo Sport

Naast de races en kwalificatie zullen komend jaar ook de vrije trainingen via het gratis Ziggo Sport-kanaal worden uitgezonden. Uiteraard blijft de Formule 1 ook beschikbaar via Ziggo Sport Totaal. Dit premium betaalpakket is bij alle distributeurs in Nederland beschikbaar en heeft inmiddels ruim 500.000 abonnees.

Sinds 2013

Ziggo Sport zendt de Formule 1 al sinds 2013 uit. Eerst nog alleen binnen het betaalpakket van Sport1, het huidige Ziggo Sport Totaal en sinds november 2015 ook via Ziggo Sport, het gratis sportkanaal voor alle digitale Ziggo abonnees.

De Formule 1 races trekken regelmatig een miljoenenpubliek naar de zender. Zo werd bijvoorbeeld de Grand Prix van Mexico door ruim 2 miljoen mensen via de verschillende platformen van Ziggo Sport bekeken. Ook de kwalificaties op zaterdag scoren goed. Met enige regelmaat kijken daar 500.000 mensen naar.

“Blij”

Will Moerer, directeur van de televisiezender is blij dat de Formule 1 via de sportzender te zien blijft: ‘Ik denk dat er in Nederland niet heel veel sportliefhebbers zijn die niet
weten dat Ziggo Sport de Formule 1 uitzendt. Het spreekt voor zich dat ik erg verheugd ben dat er in die situatie de komende jaren geen verandering komt. De Formule 1 is voor ons als zender maar zeker ook voor Ziggo naast het vele Europese topvoetbal van groot belang.

“Topkwaliteit”

De verslaggeving van Ziggo Sport rondom de Formule 1 was de afgelopen jaren van topkwaliteit. Dit betreft niet alleen het live uitzenden van de races, maar ook alle extra content die zij aanbieden. Ik heb alle redenen om te geloven dat dit alleen maar zal groeien.“, aldus Ian Holmes, Director of Media Rights Formule 1

Sociale media: