Genomineerden Lokale Media Awards 2023 bekend

Een vakjury onder leiding van journalist en presentatrice Roos Moggré heeft de genomineerden geselecteerd voor de Lokale Media Awards 2023. Op vrijdag 9 juni zal tijdens een feestelijke avond duidelijk worden welke inzendingen uiteindelijk beloond worden met een award. De uitreiking van de LMA’s is een evenement van en voor de lokale omroepsector, georganiseerd door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Dan zal ook bekend worden gemaakt wie zich omroep van het jaar mag noemen.

Inzendingen

Lokale omroepen konden tot 4 april hun beste journalistieke producties inzenden voor de categorieën: audio, video, nieuws en achtergronden, innovatie en presentatietalent. De jury beoordeelde deze inzendingen aan de hand van drie criteria: professionalisering/vernieuwing, lokale journalistiek/lokale democratie en lokale verbondenheid/impact.

Ambitie en groei

Bij de inzendingen van dit jaar viel het de jury op dat omroepen ambitieus inzetten op groei. ‘Ze proberen allemaal het meeste uit de beschikbare middelen te halen, en zetten grote stappen. De sector is springlevend, timmert aan haar fundament – technisch en journalistiek – en slaat waar mogelijk nieuwsgierig nieuwe wegen in,’ aldus juryvoorzitter Roos Moggré.

Alle genomineerden vind je hier.