Giro d’Italia uitgebreid te volgen op Eurosport

Ook dit jaar is de Giro d’Italia uitgebreid te volgen op Eurosport. Vandaag is de eerste etappe. De zender is bij vrijwel aanbieders van digitale televisie te zien in het digitale basispakket. Daarnaast is het evenement uitgebreid te volgen via de Eurosport Player.

Tijdrit

De Giro d’Italia 2021 gaat van start met een tijdrit in Turijn om vervolgens na 3,479.9 kilometer over o.a. de mythische Zoncolan en de Passo di San Valentino te eindigen op 30 mei in Milaan. Het is een parcours vol afwisseling waar iedere discipline tot zijn recht komt.

Geen favoriet

Er is dit jaar geen uitgesproken favoriet. Titelverdediger Tao Geoghegan Hart is er niet bij. Aan zijn ploeggenoot, de oud-Tourwinnaar Egan Bernal, om de rol van kopman voor Ineos Grenadiers waar te maken. Hij zal dan moeten afrekenen met de nummer 2 van vorig jaar, Jai Hindley. Verder zijn er natuurlijk Vincenzo Nibali en zijn Nederlandse ploeggenoot Bauke Mollema en verkeert Simon Yates in bloedvorm.

Eurosport

Alle etappes zijn te zien bij Eurosport. De eerste uitzending begint vandaag, zaterdag 8 mei, om 13.50 uuur. “Met commentaar van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon en bijdrages van o.a. Bradley Wiggins, Alberto Contador en Bernie Eisel krijg je alle inzichten die je nodig hebt om van Turijn naar Milaan te genieten van drie weken topwielrennen“, aldus de sportzender.

Kop over Kop in de Giro

Ook meteen na de etappe zit de wielerliefhebber perfect bij Eurosport met iedere dag ‘Kop over Kop in de Giro’. In de dagelijkse nabeschouwing bespreekt Sander Kleikers met Bobbie Traksel en een gast de etappe van de dag en kijken ze vooruit naar de dag van morgen. In de drie weken zullen o.a. Michael Boogerd, Erik Dekker, Iris Slappendel, Ide Schelling en Erik Breukink hun mening geven over misschien wel de mooiste wielerronde van het jaar.

Podcast

Iedere ochtend is er een nieuwe aflevering van de wielerpodcast Kop over Kop waarin Sander Valentijn, Jan Hermsen en Bobbie Traksel op geheel eigen wijze de Giro bespreken,
met bijdrages van David Dekker, Michel Cornelisse en Pieter Serry uit het peloton.

Meer informatie op de website van de sportzender.