Glazen Huis RTBF’s VivaCité in Wallonië haalt bijna 5 miljoen euro op

De actie Viva for Life van de Waalse radiozender RTBF VivaCité heeft dit jaar bijna 5 miljoen euro opgehaald. Dit is vanavond aan het einde van de actie bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar de strijd tegen kinderarmoede. Dit is een recordbedrag voor de actie die dit jaar zijn zesde editie beleefde. Vorig jaar werd er ruim 4 miljoen euro opgehaald bij de actie.

Concept

Het concept van Viva For Life lijkt het oude format van 3FM’s Serious Request in Nederland. Drie presentatoren hebben zich de voorbije zes dagen en nachten in een glazen studio opgesloten om de klok rond muziek te draaien. Na twee edities in Luik en twee keer Charleroi was het voor de tweede keer de beurt aan Nijvel om geld in te zamelen voor verenigingen die strijden tegen kinderarmoede in Brussel en Wallonië.

144 uur radio

In totaal maakte de presentatoren van RTBF Vivacité, Adrien Devyver, Ophélie Fontana en Sara De Paduwa, 144 uren non stop radio vanuit het Glazen Huis in Nijvel.

Nederland

In Nederland heeft 3FM dit jaar afscheid genomen van een Glazen Huis als centraal punt voor de actie Serious Request. Dit jaar trekken DJ’s van de radiozender het land door onder de noemer 3FM Serious Request: Lifeline. De actie heeft tot dusver meer dan 7 ton opgehaald en loopt tot en met morgen.

Sociale media: