NPO 3FM van start met 3FM Serious Request: Lifeline

Vandaag gaat NPO 3FM van start met haar actie 3FM Serious Request: Lifeline. De actie die loopt tot en met 24 december is de opvolger van het Glazen Huis.

Serious Request

Met de komst van de 3FM Serious Request: Lifeline neemt de radiozender afscheid van het Glazen Huis. “Hoewel het Glazen Huis veertien jaar lang onderdeel was van 3FM Serious Request gaan we deze keer met dj-teams het land in op weg van actie naar actie. Op deze manier kunnen we de georganiseerde acties, die 3FM Serious Request tot een succes maken, nóg beter onder de aandacht brengen en zo hopelijk nog meer mensen motiveren om in actie te komen.“, aldus de radiozender.

Lifeline

Dit jaar worden drie dj-teams van de radiozender gedropt in het land, waarna zij zeven dagen lang te voet langs alle georganiseerde acties gaan om geld op te halen voor het Rode Kruis.  Zij vormen samen met alle actievoerders, jij dus, de Lifeline. Dit jaar zamelt Nederland geld in voor drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgweld en noodhulp bij oorlog & conflicten. Ieder team loopt ongeveer 180km en de routes vind je hier.

SR18 headquarters

Als alles goed gaat vinden de dj-teams hun weg terug naar het hoofdkwartier in TivoliVredenburg. Hier worden de hele week events georganiseerd en hier zal 3FM Serious Request: Lifeline op 24 december groots afgesloten worden. Een overzicht van de evenementen in TivoliVredenburg vind je hier.

Kijken en luisteren

Het evenement is natuurlijk uitgebreid te volgen op NPO 3FM. De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 3 Extra

Daarnaast is het evenement ook uitgebreid te volgen via de digitale themazender NPO 3 Extra. Deze themazender is in verband met deze actie bij vrijwel alle aanbieders te zien in het basispakket. Bij Ziggo is de zender te zien op kanaal 128 en bij aanbieder KPN is de zender zelfs ‘Zender van de Maand’.

Video: