Groot aantal FM-netverbeteringen ingediend voor 1 september

Het Agentschap Telecom is gestopt met de ‘Gedragslijn netverbetering FM-omroepband’ . Diverse radiozenders hebben de laatste week van augustus nog netverbeteringen voor hun FM-pakket ingediend.

In de laatste dagen van augustus zijn meer dan twintig netverbeteringen ingediend door zowel landelijke- en regionale commerciële radiozender. Ook de publieke regionale omroep RTV Noord-Holland heeft een netverbetering ingediend. De voorstellen voor de netverbeteringen inzake de FM-gedragslijn zijn te vinden via de website van het Agentschap Telecom.

RTV NH

De regionale omroep van Noord-Holland heeft een verzoek ingediend voor een extra steunzender in Amsterdam op 89,1 MHz. De steunzender in Amsterdam-IJburg moet extra dekking geven in Amsterdam als aanvulling op de steunzender bij Amsterdam-RAI op 88,9 MHz. Ook de landelijke commerciële radiozenders Radio 538, Q-music, Slam! 100%NL en BNR Nieuwsradio hebben netverbeteringsvoorstellen ingediend voor 1 september. Daarnaast zijn er diverse regionale commerciële radiozenders die verbetervoorstellen hebben ingediend. De voorstellen zijn te lezen op de website van het Agentschap Telecom.

Gedragslijn netverbetering FM-omroepband

In juli 2013 is de ‘Gedragslijn netverbetering FM-omroepband en bescherming paarse gebieden’ gestart. Wegens een succesvolle pilotperiode is de uitvoering na een jaar gecontinueerd. De FM-gedragslijn is stopgezet per 1 september 2015. Met deze gedragslijn konden vergunninghouders voorstellen indienen voor het verbeteren van het eigen FM-net en wordt extra bescherming gerealiseerd voor het bereik van de diverse FM-zenders. Deze bescherming is vooral gericht op de randen van een verzorgingsgebied van een FM-zender (de zogenaamde “paarse gebieden” ).

Geen nieuwe voorstellen per 1 september

Voorlopig worden er sinds 1 september geen nieuwe voorstellen meer in behandeling genomen door het Agentschap Telecom. Voor de aangekondigde verlenging van de vergunningen van de FM-frequenties is het voor het bepalen van de waarde nodig dat de exacte omvang van de kavels vaststaat en dat deze niet meer worden gewijzigd, aldus het Agentschap Telecom. In totaal zijn er 190 voorstellen ingediend door de radiozenders.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.